Thursday, November 30, 2006

FINAL EXAM DAH HABIS!!!!!!

yeay!!! final exam dah habis. dah merdeka!!!! actually, last week lagi dah habis. paper last aku, last wednesday. paper killer gak la, drilling & production technology. ingatkan leh la lompat2 lepas kuar exam hall, last2 tak jadi nak melompat girang sbb paper tu, susah. termenung la kejap...tapi, harap2 leh pass la. aku rasa, leh kot pass....tak kisah la dapat grade apa pun, yg penting pass dan tak fail...so, aku happy balik. yeay!!! dah abis exam.

macam mana ni ? exam susah jugak...leh score ke tak ? aku bimbang...

tapi, aku still ada last presentation. this is my final year design plant project. so, takleh la lagi nak digelar student yang dah grad, since ada lagi presentation. this presentation is on next monday. after dat, unofficially, i declare myself...sbg student yang dah grad. convocation ? yes, soklan feveret tu...lambat lagi la. tahun depan dowh!!! setengah tahun gak nak kena tunggu. since universiti aku ni, convocation hanya di buat masa semester july, dan biasanya akan diadakan either end of august or early of september. kalo tak silap aku, utk nex year nyer konvo, early september. well, 9 bulan, i got nothing to do.

nex year, korg nyanyi utk konvo aku pulak

but, tadela aku nak dok saja2. bosan la camtu. kalo dok umah, parents aku bagi gaji, ok je. masalahnya, parents aku takkan buat camtu. lagipun, aku tak saba2 nak keje cepat2. typical answer, nak tolong ringankan responsibilities mak bapak. walaupun maybe aku tak mampu lagi nak bagi duit bulan2, masa mula2 kerja...at least, aku tak perlu nak mintak budget "fama" lagi. aku leh beli sendiri dan sediakan sendiri dengan duit gaji yang ada. dan aku pun, leh la hulur2 sikit kat adik2 aku (including anak2 ikan aku). tapi, yang paling penting...aku nak jelaskan semua hutang2 ngan kawan-kawan aku. selama ni, masa aku tgh sesak sgt2, diorang la yang tolong aku. aku malu nak mitk extra budget fama, sbb nnt kena perli macam...so the last resort is to rely on my friends. i'm lucky, to have friends who are always there when i need then and who are always give me a hand when i really someone to hold on to. but, itu bukan lesen bagi aku, untuk take it for granted. i really appreciate it and value my friendship with them.

aku dan kawan-kawan aku, di open house dayana

now, inilah masanya. nak kena cari2 kerja. anta resume sana sini. gi interview sana sini. i think, it is a routine for fresh graduate students. bersusah susah dulu, bersenang senang kemudian. dat matter, i will elaborate in other post. skrg, aku just lepak kat bilik aku, hostel kat universiti aku ni...yang hanya tinggal seminggu saja lagi, sblm aku betul2 meninggalkan utp. by dat, later k

balik dari lab, lepas print resume


next entry :

gambar klu

2 comments:

Belladonna said...

Izzu, hope you can get some rest after berhempas pulas perah otak during exams while applying for some jobs and menunggu interview. Im glad that you finally finished your studies, congratulations :)

kimie said...

hiks! mane citer "gambar klu" ituew? kekekekeke