Thursday, October 12, 2006

BUZY DATANG LAGI

Sorry tak update2 sampai skrg. Sangat2 bz dalam seminggu dua ni. Tak cukup masa nak tido, tak cukup masa nak rehat, tak cukup masa nak makan...oops, lupa plak skrg ni bulan puasa. Tapi, memang sibuk sampai rasa nak demam dan pitam. Tapi, sekarang dah ok sikit, dah ada sikit masa terluang. Nanti, iols hupdate, ok.
Photobucket - Video and Image Hosting
Ni meja study iols kat hostel ni. Berselerak sangat. Yang berbungkus tu, makanan untuk sahur. Makan sahur sambil key in data dalam pc. Tapi, key in data, 10 minit, tengok tv series satu jam. Tulis report setengah jam, tengok movie 2 jam. Mrasa la, 10 tahun baru nak siap projek tu. Last2, copy paste sajork tapi harusla di edit jadi hak sendiri. Tapi, kakak sohnen cakap iols copy paste bulat-bulat. No nana no, iols bukan copy bulat2 ye tapi iols taip balik semuanya. Cuma ayat2 je sama, voley ? Ya hampun, para akak2 lecturer..jangan marah iols ok. Matilah, plagiat.
Photobucket - Video and Image Hosting
Ini pulak, kabinet ngan notice board kat meja study iols. Tak tersusun gak tapi pernah ker tersusun sebelum ni ? Campak sajork :P Poster kuning kat notice board tu, adalah poster pasal Star Search yang iols joined hari tu. Tapi, sampai 2nd round sajork...hehehe, mrasa feeling vokal 8 octave nak lawan Whitney Houston. Last2, jadi short term memory lost githu. Mujur iols tak menyanyi rap. Iols mampu nyanyi rap, bila iols nervous melampau atau terlalu excited. Iols pun tak tau apa yang iols rap kan...hehehe
Photobucket - Video and Image Hosting
Ini tempat beradu iols. Pun tak kemas, kan ? Very der malas nak kemas katil. Ada dua majala CLEO atas katil iols, Syai punya. Iols pinjam sebagai bahan bacaan untuk iols tido. Baca 2 pages, trus tido, voley ? Tapi, iols menten baca buku separation process non-stop dari lepas sahur sampailah lepas buka. Iols sangat tak sangka, very der rajin menelaah pelajarn sekarang nii. Nak buat camne yuols, terpaksa. Kalo tak, merasa tak siap2 project iols ni. Tapi menten tak siap2 jugak. Mujurla ada group member yang scorer, mrasa tumpang tuah diorang, nak dpt A.
Photobucket - Video and Image Hosting
Sebab tak sempat nak main masak-masak, weols makan di In2Eat Cafe sajork. Itu nama kafe kat kawasan perumahan weols. Ala2, nak pose berangan makan di tepi kolam sambil menikmati udara segar dan wajah hansuari sebagai halwa mata sebelum berbuka puasa. Lagipun, kat kafe ni ada laluan runway dari kayu-kayuan jati di tepi kolam (motif berangan over ?) Harus la pose2 buat fashion show lepas buka puasa. Lebih2 lagi, dengan sandal tumit tinggi, mrasa catwalk model. "Jaeda, your turn !, Yeah, you... with the white jacket. After this...your turn, Monique. You look fabolous with that brown shirt." Matilah english tak melethops.
Photobucket - Video and Image Hosting
Makanan untuk berbuka. Mona Eugena jadi model untuk gambar ni. Sorry, Mona Eugena. Mekap yuols chucky sangat, so iols terpaksa ambik gambar dari leher ke bawah. Lagipun, iols nak tunjuk juadah berbuka, bukan yuols. Lenkali, make sure mekap melethop ok. Mujurla perfume baru yuols, menyerlahkan penampilan yuols. Ala perfume ada pheromone githu. Mrasa jadi ratu lebah lepas ni. Harus tukar nama jadi Mona Azalea Hiltongsampah. Eh, silap...Mona Azalea Hilton.
Photobucket - Video and Image Hosting
Iols suka bunga orkid sebagai hiasan rumah. Ini la collection bunga orkid, mama iols punya. (mak betul ok, bukan mak ayam atau mak ikan). Harusla, iols saja yang berminat dalam hal2 bunga orkid berbanding ngan adik beradik iols yang lain. Boleh spend masa berjam-jam kat taman bunga di belakang rumah dengan mama iols, sembang dan cater bunga2 ni. Harusla, iols la jugak yang meneman mama iols shopping bunga orkid. Nanti, target iols, iols nak hadiahkan bunga orkid hutan yang mahal dan cantik to mama iols sebagai hadiah birthday. Sure dia suka. Motif lari topic....back to the story, k. Statement yang iols suka cakap skrg ni..."Later k..." Sebab nyer, kengkawan ajak chat, ajak kuar lepak2 kat ipoh, ajak main masak-masak...semuanya iols jawab "Later k..." Terpaksa menolak segala invitation itteww sebab nak focus kat project lahanat ini. Tapi, lahanat2 pun, project ni jugak yang diharapkan dpt membantu iols dapat pointer ok, utk semester ni. Ala2, lepas baca entry baru kat kak imah's blog, terus rasa motivated githu. Tapi, berguna ke rasa motivated, masa last semester ni ? Well, past is past, there is nothing iols can do about it. So, iols kena focus ngan apa yg present ni, sebab present yang akan menentukan future.
Photobucket - Video and Image Hosting
Sebagai penutup bicara, iols paparkan gambar terbaru iols berposing di celah-celah dedaunan buluh. Photographer untuk gambar ini ialah Syai Pantes Stavroski Nigela Rose Bakery. Sebelum iols menerima kutukan atau kritikan membina, iols nak cakap yang iols bukanlah adik beradik ngan Puteri Buluh Betong atau pun nak merasai kehidupan sebagai seorang panda. Iols tau, yuols memang mulut hanjs tade insurance, so baik cakap awal2. Motif guna teknik counterattack defense ?

Well, later k...iols update entry yang betul2 entry. Motif cakap later lagi ?

4 comments:

Evillici0us kimie said...

ahahahahahaa
ai suke jaeda~~!! rambut 77% botak ...nampak maskulin ley?

ai pun suke orkid selepas mamat cando ai pose2 bercinta kate nk bagi bunga orkid bile dia balik dr oversea nnti .. *nanges*

jgn risau uols, kalo ai ambil gamba, sume org akan suke .. hiks..

Arieca7 said...

heyy, ai yer jaedalela,the Jedi master, u hanya tuakng msk di rose bakery, kata izzu.. chihihi

izzu mmg sgt sinonim ngn orked, desy izzu neh serupa ngn Orkid Abdullah, penawar rindu lalala~!!

uols, bukang putri buloh betong yerrr, putri lemang sajork... kekeke :P~

Eva Herzigova said...

mati lah seorang panda kata nya. lariiiiiiiiiiik !

izzu said...

to kimie : motif, puji diri sendiri ? tapi, takpe, yuols mmg cameraman melethops, matilah org lain hambik gamnbar yuols, jadi laha hasilnya

to arieca : motif puteri lemang ? i memang suka makan lemang tapi perlu ker jd puteri lemang ? no nana no, i bukan orkid abdullah ok, i hanya reflection kpd christina aguilera, matilah lady marmalade

to eva : reverse psychology katanya