Tuesday, June 30, 2009

PANTUN 4 KERAT

SEDAP SEDAP SAMBAL TERUNG

SEDAP LAGI SAMBAL KERANG

SEDAP SEDAP CELAH PUNGGUNG

SEDAP LAGI CELAH KANGKANG


SO HOW ? I DAPAT PANTUN NI. APA MAKSUDNYA ?

PITAM

18 comments:

datin cik sal said...

bukan celah punggung tuh sama ke ngan celah kangkang??**pose tgk punggung ostrich~!!

Jesz Superfox said...

hahahah..izzu, i ske pantun ni..tp apau mesti x ske sbb pantun ni ckp kerang lagi sedap..apau kn TAKUT kerang..hehe..

izzu said...

ciksal, berbeza la celah kangkang dan punggung. sila refer gambar

tq jess, kerana dapat memahami maksud itu

ciksal sila repeat paper bahasa melayu

datin cik sal said...

kejihhh!!! mak rather repeat paper bahasa arab!! opps!

izzu said...

mampu kah ?

rizz said...

hahaha kejinyaa sape rr msg tu kanzz

datin cik sal said...

ahlan wasahlan.. ya habibi ya maulana.. minal aidil walfaizin..**matila tetiba hari raya plak kannn... opps!!

Oasis said...

Hmmm...gambar2 tu maybe blum ckp utk menggambar maksud yg sebenarnya kut...

izzu said...

hebat bhs arab u kan ? ucapan selamat hari raya sgt

oasis, i nak bag metaforik nyer statement je, bahaya la kalo direct sgt

imahTHESTAR said...

hanjeng! LUCAH! mak trus baca surah al ikhlas!!ops*

izzu said...

ahahah, kak imah. tolong bacakan skali al-fatihah ek

arep said...

jantan mana yg bagi SMS ineww?? maknaya dia reject cik pon yg offer jubo la u ols.. dia layan cipap sajork.. owh maafin mark.. melucah jap..


p/s

sungguh sopan jantan itew mereject orang

datin cik sal said...

nok.. tak semestinya dia reject anon... dia cakap dlm pantun tu celah kengkang je... celah kengkang maybe ada cipap plastik.. tak pon cipap ori... dan jugak maybe ada swiss roll dan hotdog**sopan tak mak punya ayat??... kannn... so mak interpret this as...

sorang bottom sms u ckp dia ni flexible.. walaupun dia main pungkoq.. tapi dia lagi suka isap batang.. deswai in the end dia ckp.. lagi syok celah kangkang..

**oppsss**opssss**opssss byk2

**lariiiiiiiiiikkkss

izzu said...

korg smua salah pemahaman

sms ini adalah drpd housemate nyer yang terdengar "wayang" dari luar bilik.

walaupun dia tatau apa yang berlaku di dalam bilik tapi dia dapat meneka "wayang" apa yg berlaku di dalam bilik dr luar bilik disebabkan ada bunyian aneh yang keluar

lalu, apabila selesai "wayang" dan i kembali ke umah, housemate nyer mengirimkan pantun sms kpd nyer...dan dia forward kat i. i hanya mampu ketawa saja.

so, tiada isu sapa reject siapa sbb smuanya berjalan dengan lancar dan kami berjaya "melakonkan watak" dengan jayanya. sebanyak 2 "scenes" berjaya "dilakonkan" dan seperti biasa, i menjadi watak "petani yang mengairi sawah yang kering dan tandus" dan dia sebagai watak "sawah yang kering dan tandus yang ingin diairi"(ley, ayat metaforik sgt)

cuma itulah komen dr para "pendengar" yang tanpa sengaja telah mendengar siaran kami secara lintas langsung

kimie st cuthbert said...

i pose karam singh walia gi melawat tapak pertanian yg tandus lalu panggil petani

izzu said...

u panggil petani ? maknanya u panggil i la.

u pun, nak i "mengairi" sawah u ke ?

hiks

i tak bercucuk tanam kat sawah kawan2

shazleenz said...

lg satu pantun yg bole pelik *pengsan*

izzu said...

pitam