Thursday, February 21, 2008

RESOLUSI 2008


UNTUK KURUS, I AKAN BUAT :

1) JANGAN MAKAN FASTFOOD DAN SOFT DRINK

2) JANGAN MAKAN NASI. TUKAR NASI NGAN OATS

3) ELAKKAN MAKANAN BERGORENG. KALAU NAK MAKAN JUGAK, LAP DULU MAKANAN TERSEBUT DENGAN TISU SEBELUM DIMAKAN

4) PERGI KE GYM SETIAP HARI LEPAS BALIK KERJA

5) MAKAN BETIK SELALU

6) KALAU BERASA LAPAR, HISAP ROKOK ATAU TIDUR

7) BANYAKKAN MINUM AIR MASAK KOSONG

8) MAKAN BENDA-BENDA YANG DIREBUS DAN DISTIM JE

9) TIMBANG BERAT BADAN SETIAP HARI SEBAGAI MOTIVASI

10) SENTIASA CARI PARTNER YANG BOLEH MEMBERIKAN EXTRA SERVICES. LAGI BAGUS KALAU LEPAS PERGI GYM, MALAMNYA CARI PARTNER.

9 comments:

Sky_onfire said...

eh, aku cadangkan ko pegi gym tu buat kardio bebyk ye. pas2 nasik tu jangan tak mkn, kurang kan je. itu sumber tenaga utama. oats can't replace rice.

Sky_onfire said...

one more thing, you should only go to gym once every two days. Because it will take 24 hours for your body to recover from all the workouts.

izzu said...

senamrobik dan jog atas threadmill je, firuz bukan weight lifting. so, aku rasa ok je buat everyday

nasi menggemukkan, taknak makan. byk testimoni aku baca, tak makan nasi, kompem kurus

Aqimie Carrera said...

hayooooo testimoni tu sume dibuat org y lepas tu mati, ko mau ka mcm tu??

takpe yall .. nasi byk kanji and carb ..so u jgn tukar mkn oats, sbb oats tak cukup kanji and carb, cume byk fibre je ..

so, i cadangkn u banyakkn makan wheat .. contohnye roti2 wholesome .. roti putih tu sume.

sbb kalo u tgk kt tempat omputeh, dowang tak makan nasi sgt, tp stiap hari makan roti.

ini adalah cadangan i .. at least u telan roti gardenia tu dua keping u da leh rasa kenyang. percayala .. oats byk fibre je, tak sesuai utk kasi energy :)

izzu said...

kalau i fikir positive, sure i akan ada energy dan drive

shut up and drive---> ttba kuar lagu Rihanna

Anonymous said...

i cadangkan yall tukar nasi dan oats tu kepada duramine sepinggan... haaaa *lari duluh naaahh -cik^sal-

izzu said...

tq for da idea ciksal. aku dah pernah makan duramine tapi baru 2 biji. tapi efeknya, aku maki hamun sapa2 yg disekeliling aku dan aku takleh tido berhari2...

so, aku taknak efek camtu. aku tak dpt bayangkan kalo makan duramine sepinggan

Aqimie Carrera said...

menukar makanan dari nasi kepada roti is berpikiran positif .. lebih positif dr memikirkan utk tidak menyentuh apa2 y bleh memberi tenaga ..

mmg le u rasa u kena pikir positif, tp mampuke badan u nk tahan yall .. nnti tak pasal2 sakit .. nok . .jgn ye

izzu said...

kalo u mampu, i pasti mampu