Sunday, June 04, 2006

SAMBUTAN PESTA KAAMATAN PERINGKAT MALAYSIA

Seperti yang ai citer dalam entry lepas, yang Hari Kaamatan disambut dengan meriahnya di Sabah. Jadi, sambutan Hari Kaamatan peringkat Malaysia telah diadakan di Sabah. Dewan Chanselor Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah dipilih sebagai lokasi. 2 hari cuti umum dan 31 Mei dijadikan hari kemuncak. Ai tgk banner yang dipasang sekitar KK ada mention pasal Siti Nurhaliza, Marsha dan Felix akan datang pada malam tu, utk buat persembahan.

Photobucket - Video and Image Hosting jom kita ke sana naik prado!!! prado sapa ni, tatau ?

So, ai pun pergilah. Nak gak tgk apa yg menarik. Bunyinya mcm grand. Kalo ada Siti Nurhaliza, sure grand. Yeke ? Sorry, ai tak minat sgt Siti. ai cuma suka lagu-lagu nyanyiannya saja. tapi, kalo konsert free....ai ok je nak gi tgk.

Sesampai je di UMS, orang dah ramai. park keta pun kena jauh2. dahla UMS ni berbukit-bukit, penat nak jalan...asyik kena mendaki je. sentapla. pastu, dgr org ckp ada makan free. bila gi tgk...dah abis. melepas la plak. sapa soh hang dtg lambat ? lagi mau brangan diva, kan ? ko igt ko vip ? mau makan beralas kain kuning segala.

Photobucket - Video and Image Hosting kat tiang dewan ni pun, diletak jugak rambu ramba ni. betul ke, iteew panggilannya ? lantakla..

dah tade apa nak makan, trus aku menuju ke dewan. sesak ngan orang. ai rimas, ai rimas. abg, tolong jangan cikrab saya ye...kalo gatal sgt nak cikrab... baik gi cikrab akak jual kraftangan tu!!! nak jolok puki dia pun boleh. lepas maki abg tu, barulah ai prasan byk gerai disediakan utk berjual barang2 barang kraftangan di ruang legar dewan ni. macam biasalah, ai jamu mata sajork. mahal2 ok kraftangannya. baik ai pergi makan nasi ayam singapore, kenyang gak. makan barang2 kraf ni, nnt sakit perut lak. sempat gak, ai snap gambar kat buluh yang berambu ramba ni. cantik. motif buluh ni dirambu ramba kan, ai kurg pasti. tapi, mesti ada sangkut paut ngan semangat padi. kan hari kaamatan adalah juga pesta menuai.

Photobucket - Video and Image Hosting ala2, mistik je gambar ni...siap ada kabus2 lagi

pastu, ai sempatla snap kat depan ruang tamu ni. motif dia buat ruang tamu, macam nak jual rumah kat tgh2 luar legar ni ? lantak diorang la, ai tak amik kisah. yg penting, ai leh snap2. bubble2 putih tu bukanlah efek digicam ai tapi adalah wap2 air yang terhasil dari kipas berdekatan. ala, macam kipas kat starbuck tu. kipas berpusing ligat sambil sembur air2 utk lagi sejuk.

pastu, ai ternampak makcik ngan pakcik ni ala2 jd model buat barangan kraftangan. ai rasa mcm masuk muzium hidup pulak. apa lagi, ai pun snap la gambar. makcik tu tgh dok anyam daun2 nak buat tudung saji. palcik tu pulak tgh dok buat sompoton, sejenis alat muzik tradisional kaum kadazan. lagi sekali ai ucapkan terima kasih tak terhingga kepada kipas lahanat tu, sbb bg gambar ai ada efek bubble2 ni.

Photobucket - Video and Image Hosting ai suka tgk makcik dan pakcik ni...menten buat benda alah tu, tak pedulikan org lalu lalang depan diorang

pastu, ai pun masukla dewan tu. alamak, sgt penuh, dah tade tmpt duduk. ai berdiri sajork. show start kol 730 malam tapi orang ramai dah masuk seawal jam 6 petang. harus tak smyg maghrib kan ? maghrib kat sini masuk pukul 630 ptg. jgn tanya ai, ai uzur ari ni. disebabkan ai lenguh berdiri dan berasak2 dlm dewan tu, ai pun kuar dr dewan tu. tade makna nak menyakitkan badan tgk konsert free tu, padahal ada tunjuk live lagi kat tv. lagipun ai rasa lapar plak. pastu ai pun berambus dr UMS tu. tak best pun...baik dok rumah tgk astro lag best, astro kat umah sapa, tatau ?

8 comments:

auni said...

aku tau prado siapa!!

izzu said...

shhh!!! jgn cnn yuol. mati aku nnt kena maki ngan org iteew

auni said...

lalalalala...

tanak aku CNN eh? ...ada upahnya...

izzu said...

itu upah ke, peras ugut ?

Anonymous said...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»

Anonymous said...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

Anonymous said...

I find some information here.

Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interestedhttp://googleindex.info/880.html or http://indexmachine.info/131.html and http://indexmachine.info/2645.html